arelidschianti

Blogg comeback!

Kategori: Allmänt

Dags att sparka igång bloggen igen, det var tanken i alla fall. 
 
Sedan senaste inlägget (som jag skrev 2012, storbloggaren Amanda!) har det hänt en del. Lotus har hunnit fylla 3 år. Shit vad tiden går! Han har den senaste tiden mognat psykiskt och fått en annan aktivitetsnivå, lust och attityd under träning som jag verkligen tycker om! Finns ett annat slags driv i honom. Åldern spelar så klart in, men tror även att vi kommit varandra ännu närmare den senaste tiden. Han är ju med mig honom överallt nu när jag har den fantastiska förmånen att ta med honom till mitt jobb.
 
Jag har hittat mer rätt i min träning och känner mig säkrare på mig själv och känner att jag har verktygen och grunden för hur jag vill lägga upp min träning med Lotus. Har fått tydligare mål och bättre kunskaper i både agilityn och lydnaden. Kan föreställa mig hur jag vill att det ska se ut och hur jag ska nå resultat. Jobbar mer efter målbilder under varje pass istället för att bara gå ut och "träna lite".
 
Känner att vi framför allt kommit långt i lydnaden. Lotus varit duktig innan, men inte varit så motiverad. Men nu när vi kommit igång med tävlingslydnadskursen igen för Lottis. Har faktiskt legat i och kämpat på under vintern med vissa momenten som vi hade svårt med då. Det vi gjort mest framsteg med är apporten. När kursen avslutats innan vintern ville Lotus max ta apporten och direkt spotta ut den, den var skiiit tråkig tyckte han. Men nu när vi började igen och körde igenom alla moment för att se vart vi låg hade vi verkligen gjort framsteg! Körde hela momentet och Lottis kommentar var: "Gör ni så här på tävling blir det en 10:a". Hurra! Glad matte! Från en apport-hatande hund till en som gör det på 10 poängsnivå, då blir man stolt. Hon tyckte även att vi utvecklats mycket på dom andra momenten med.
 
Kanske är tävling inte så långt borta? Det börjar bli dags att utmana Lotus och träna på nya och okända platser med mer störningar. Känner att vi har en rolig sommar framför oss. Kör vi hårdträning nu kanske det kan bli tävling till hösten eller nästa vår. Visst, vi är lite sega i starten... men vill att vi ska vara redo och framför allt träna upp uthålligheten. Sen om vi nollar några moment på första tävlingen skitsamma! Borde bara slänga mig ut och prova, inget kan ju hända? Inget värre än att vi bryter eller får 0 poäng. Det är bara jag som sätter dumma stopp. Men snart finns det inga ursäkter mer... 
 
Agilityn är också kul. Även där har han fått mer uthållighet. Han jobbar på även när han börjar bli trött eller när det är svårt. Han har fått kämparglöd!
 
Satsar mest på lydnaden för tillfället eftersom jag känner att vi kommit så långt och utvecklas mest där. Även det som jag känner att jag är mest tävlingssugen och peppad på! I alla fall för tillfället. Känner att jag måste vara mer fokuserad på en gren i taget. Blir för mycket att köra agility, lydnad och spår samtidigt. Bättre att vara mer inriktad på en sak i taget och lägga in dom andra ibland för variation och för att det ska vara roligt. 
 
Wish me luck! 
 
/ Amanda .
Kommentera inlägget här: