arelidschianti

Tävlingsbanan 2012?

Kategori: Allmänt

Nu börjar vintern smyga sig på. Blir mörkare och kallare. Första snön är här och det blir blött och klaffsigt ute. Agilitykursen är slut, sista tillfället var förra måndagen. Känns tråkigt... nu när man kommit igång så bra. Känns jätte roligt att vi kommit så långt som vi gjort under kursens gång. Har gått igenom alla hinder, börjat lägga grunden för handling och kört kombinatoner och lättare korta banor. 
 
Lydnadskursen tar slut på torsdag, så då blir vi helt kurs-lösa. Även i lydnaden har vi gjort framsteg. Min prins har ett fotgående nu. Även här har vi gått igenom alla moment för Lk 1. Skrev ut hela programmet idag. Känns som om vi ska kunna tävla när vädret blivit bättre och när vi lagt ner lite mer träning på alla moment. Ska börja träna det mer tävlingslikt och satsa på att våga mig ut på tävlingsbanan. Jag och en kompis har bestämt oss att vi ska börja träna ihop och peppa varandra så vi vågar oss ut i tävlingsvärlden. Vad kan hända? Man kan få dåliga poäng, men då är det bara hem och träna mer. Problemet är väl att jag är en tävlingsmänniska som inte gillar att förlora eller när det går dåligt. Men kanske satsar man mer då? Prinsen har alla egenskaper och viljan att klara det bra, såå mycket som hänger på mig. 

Kanske blir det någon utställning också? Bra miljöträning i alla fall.

Nog pratat om det som komma skall. Har fått gjort endel också. Har gjort Mh:t med 3:a på skott. Tyckte att han skötte sig bra. Domaren tyckte att jag hade en fin och trevlig hund som skulle försvara mig en mörkkväll. 

Har röntgat honom också. HD A och ED 0. Känns jätte skönt! Med tanke på att man vill kunna vara aktiv och träna. 

Nu blir det lite julmys framöver med promenader och gos i soffan. Men vi hoppas på barmark ett tag till så man kan fortsätta med träningen utan att pulsa genom massa snö.

Fick jag bestämma skulle jag vilja ha vår och obegränsat antal timmar till hundträning, tack!

/Amanda