arelidschianti

Blogg-uppdatering

Kategori: Allmänt

Nästan två veckor har gått sen jag bloggade sist. Har inte haft ork eller lust att blogga på ett tag, men det har kanske ändrat sig nu?

Har varit på näst sista valpkurs-tillfället idag. Fick spåra, vilket Lotus uppskattade. Han älskar verkligen att använda nosen. Nästan lite för mycket då han inte gärna bryter spårandet. Sedan fortsatte vi med hälsningövningar. Hunden ska sitta vid sidan och sitta kvar fast någon hälsar eller går förbi med hund. Även en hel del koppel träning. Då man skulle gå runt med sin hund utan att den vill hälsa på alla andra utan ska kunna fokusera på matte eller husse. Sen gjorde vi lite inkallning med lös hund. Även detta med en "störande" hund på planen. Lotus var jätte duktig idag och fokuserade bra på mig. Ända tills slutet då vi skulle göra den sista hälsningövningen och han var ganska ofokuserad, men kanske inte så konstigt för bara några minuter senare deckade han totalt i bilen. Han var riktigt trött och orkade nog inte fokusera på träning mer. Så jag är jätte nöjd. Startar en allmänlydnadskurs i Januari som jag anmält mig till. Hoppas att jag kommer med. För jag trivs jätte bra på Vinnahundcenter. 

Annars är det inte så mycket nytt som hänt på de senaste två veckorna. Förutom att Lotus har börjat lyfta på benet när han kissar ibland och att han i vissa roliga situationer, vid lek med andra hundar tex inte lyssnar på matte alla gånger. Han har nog kommit in i någon trottsålder nu. Men det är bara att kämpa på och aldrig ge upp! Har ju löst de andra "problem" som uppståt så ska nog få ordning på det här med. Annars är han en toppen go och urmysigt underbar hund!

/Amanda.