arelidschianti

Skogspromenad, träning, klicker

Kategori: Allmänt

Idag var det skogstur som gällde. Lotus älskar att springa omkring och nosa, äta blåbär och bita i alla kantareller som man försöker plocka. Han skuttade omkring som en hare i mossan och plaskade i några leriga pölar. Så nu är han jätte gosig och trött.

Han är verkligen en knähund prinsen, han älskar att sitta i knät och bli klappad och kliad. Eller så lägger han sig på rygg i knät och vill bli kliad på magen. Myspys är det!

Lite nytt på träningsfronten med. Har köpt mig en klicker. Lotus fattade jätte fort att klick betyder bra och godis. Så nu har han lärt sig några nya trick. Innan kunde han "sitt" "ligg" "tack" och andra vanliga som är bra att kunna  Men nu har jag lärt honom "highfive" och "puss". Jätte kul att hålla på med sånt som är "onödigt" men roligt att visa att han kan. Han har lärt sig "tryck" också. Jag lägger ett lock på golvet, Lotus sitter och sen säger jag tryck och då ställer han sig på locket med ena tassen. Sen kan jag sträcka fram handen och säga tryck så trycker han med nosen på handen. Det är bra att han kan de, för då har han lätt att lämna ifrån sig sina leksaker om jag vill ha tillbaka saken. Men han bär inte med sig leksaken riktigt ända till min hand alla gånger, för han är lite ivrig efter att få godis eller beröm.

Vi håller på med endel kontakt övningar också. Leker och har jätte kul och när det är som roligast säger jag loss och han släpper, när han tar kontakt med mig börjar vi leka igen. Han har blivit jätte duktig på det. Han hoppar inte eller försöker ta leksaken då han vet att det inte är någon idé. Vi tränar på sittkvar också. Det kan han bra, så jag har börjat att lägga in störningar med. Som att kasta iväg en leksak, springa omkring eller sånt. Han sitter faktiskt kvar nästan alla gånger. Sen övar jag på att kalla in honom utan att han ska springa och ta leksaken först. Det går framåt, funkar i alla fall hälften av gångerna nu.

Det är jätte roligt att träna. För när jag tar med träningsryggsäcken och vi går ut är det som om han bara har fokus för mig och träningen. Tror att han tycker att det är jätte skoj att träna, tror att han ser det som jätte kul lek, vilket är bra.

Så det känns bra och det går verkligen framåt! Jag är supernöjd med min fina prins.

Nu blev inlägget lite långt kanske, hoppas att mina föklaringar inte var allt för komplicerade att läsa.

/Amanda .