arelidschianti

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Dags att uppdatera lite. I måndags var det dags för första agility tillfället. Både jag och Lotus var taggade. Började med att ha genomgång och gå igenom kursmålen och alla fick berätta om sina mål med kursen och lite om sin hund.

Sedan var det dags att börja med själva träningen. Vi började med targetträning. Att hunden skulle sätta sin tass på ett lock. Detta kunde prinsen redan, men nu började vi att göra det svårare. Att dom ska stå kvar på locket tills det är okej att gå av det. Så vi jobbar på med de och gör framsteg.

Sedan skulle vi börja öva in ordet fram. En person fick vara hjälpreda och hålla i något som hunden gillar, tex en leksak eller godis. Prinsen föredara godis även om leksak är väldigt roligt med. Den andra personen, föraren, höll i hunden och när hunden tittade på den andra personen säger man fram många gånger för att få hunden att vilja framåt och det snabbt. Vilket inte var det minsta svårt eller problematiskt för Lotus. Han sprang som skjuten ur en kanon.

Känns jätte bra även om vi bara tagit miniministeg, men i alla fall i rätt riktning. Ska bli så roligt att fortsätta med detta!

På söndag är det dags att träffa det "gamla" gånget från valpkursen igen, då fortsätter vi med agility där med. Så det blir dubbelt upp för prinsen.

Utöver detta fortsätter vi som vanligt. Långa mysiga promenader, lek och bus, gömma godis är en annan favorit som ofta används både ute och inne. Har gjort några kortare spår som verkligen uppskattas! Det är ingen idé att ens lägga godis i spåret till matvraket, för han vill ändå inte ha dom (!) han vill bara fortsätta spåra. Så det gäller att man är på tå så att det inte går för fort. Vill bara ha lite mindre is i skogen så man kan lägga bättre spår utan att halka och ramla. Sen övar vi endel på passivitet och vänta. Han är superduktig på att stanna och vänta. Kan springa ifrån honom låångt och han sitter som gjuten. Sen håller vi på med alla vanliga vardagsgrejer såklart.

Nu längtar vi bara efter det fina vårvädret så vi kan vara ute hela dagarna och strosa runt och hitta på massa roliga saker.

Här kommer lite nya bilder också :)


Så här fin blev Lotus när han fick sitt nya halsband idag :)

Kommentera inlägget här: