arelidschianti

Bra träning

Kategori: Allmänt

I söndags var det dags för träning igen. Var lite trött efter en utekväll i Eggvena dagen innan, men vädret var underbart ! Så det var skönt att komma ut i friska luften.

Vi var tre på träningen och hade bestämt att det var agility som gällde. Men vi började med kontaktövningar och sittkvar övningar. Lotus var jätte duktig och taggad. Han rubbade sig inte ur fläcken fast matte hoppade omkring och såg dum ut.

Sen gjorde vi cirkelövningar för att öva på svängar. Sen band vi upp dom för att öva passivitet. Då skällde prinsen endel, antagligen för att vi samtidigt övade på att göra svängar och framförbyten och då sprang runt.
Övade sedan med hund och Lotus följde min hand bra. Övade lite på slalom också.

Under i princip hela träningspasset hade vi hundarna lösa, trot att någon av dem sprang till en annan hund tre gånger eller nått sånt under två timmar. Så vi var nöjda. Var ju ändå första gången vi hade dom lösa under träning så det va bra. 

Jag var jätte nöjd med prinsen och känner att det är agility jag vill hålla på med! Även om vi bara gjorde dom första grundövningarna och har långt kvar till hinder och sånt är jag redan fast. 

/Amanda . 

Ny energi

Kategori: Allmänt

Idag kännde jag att orken hade kommit tillbaka. I alla fall så mycket att jag tog Lotus på en timmes promenad och tränade på koppelgående och så fick vi tillfälle att träna lite möten då vi mötte endel hundar. Kom ett gäng med fem hundar men Lotus satt fint och väntade, men när vi skulle gå ville han gärna följa efter dom andra vovvarna. Men det glömde han när matte började hoppa omkring och försökte vara rolig.

Prinsen var verkligen duktig idag! Behövde knappt anstränga mig för att han skulle gå fint. Började promenaden med att leka igång honom mycket och peppa honom med lite enkla saker så att han visste att matte var på bra humör och hade med sig goda godisar.

På hemvägen pratade jag i telefon en stund och under hela samtalet gick Lotus vid min sida och kollade upp på mig med jämna mellanrum, kände mig verkligen stolt!

Sen fick han duscha. Börjar bli riktigt trött på vädret nu. Halkigt att gå och man får med sig en smutsig hund hem varje gång. Så det ska bli skönt när solen kommer fram och det börjar bli varmare. Allt blir lättare och man kan utnyttja dagen mer, för nu blir det mörkt så snabbt. Längtar! Finns så mycket roligt jag vill göra! 

Kan också säga att prinsen var ganska så trött efter att han varit så duktig och ansträngt sig. Så han somnade som en stock så fort vi kom upp i lägenheten.

/Amanda .