arelidschianti

Svansar...

Kategori: Allmänt

Idag var vi på utställning igen. Lika bra att beta av några stycken när man väl börjat. Idag var vi i Backamos nationella utställning. Va där med Alexandra och hennes Rottweiler. Hon skulle ställa vi nio och jag vid elva så blev endel väntan i regn, blåst och sol i en salig blandning. Men sen var det dags för mig och Lotus, trodde jag. Då blev det givetvis försenat. Så kom väl in i ringen vid tolv sprang ett varv och domaren kollade på honom och gav oss Good pga svansen. Denna SVANS! Tråkigt eftersom han fick bra kritik i övrigt.

"Bra huvud och uttryck. Bra öron. Bra hals. Tillräckligt bröstdjup lite tunn i fronten. Bra vinklar bak. Mycket hårt rullad spetsliknande svans stör helheten. Bra pälsanlag"

Jag är ändå nöjd med kritiken men lite sur för svansen...

När jag skulle hämta utlåtandet stod Stefan kvar med Lotus en bit bort och medan jag väntade var det en dam som ivrigt klappade och fotade Lotus. Undrade lite vem det var som var så intresserad av min vovve. När jag kom tillbaka visade det sig att det var Tarraks uppfödare. Roligt att träffa henne och prata lite.

Trots att det inte blev någon framgång i ringen hade vi en rolig dag med mycket hundar och nya erfarenheter.

Än har vi inte blivit helt bortskrämda från utställningens värld för den 1 oktober gäller det igen i Borås. Men då är det inoff (tror ja?). Har inte så bra koll på allt sånt här utan har bara anmält mig till dom som ligger nära. Haha. Men efter 1 oktober lägger vi nog utställningen på hyllan ett tag.

/Amanda .

Ny kurs på G

Kategori: Allmänt

Hurra! Jag kom med på en kurs hos Emelie. Hamnade på reservlistan först men lyckades komma med. Så den 1/9 börjar vi med Tävlingslydnad. Ska bli jätte roligt. Äntligen får vi massa nytt att jobba på.

I söndags var vi på Tångahed och Lotus fick visa upp sig i ringen. Gick bra. Slutade med HP och BIR. Roligt att veta vad olika domare tycker. Förra gången gick det inte bra pga av den "glada" svansen. Men nu sa dom inget om den alls, konstigt?

Nu på söndag är det dags igen. Då åker vi till Backamo och prövar lyckan i ringen där. Kul att se vad domaren där tycker om min prins. Kommer förhoppningsvis vara mer konkurens. Roligt att se hur han står sig mot andra hanar i sin egen ålder. Förra helgen fick han "bara" tampas med syrran Penny.

Bedömningsutlåtandet från Tånga:

"16 månader. Något stor och luftig. Bra huvud. Normala vinklar. Bra päls. Rör sig trevligt från sidan, något trångt bak".

/Amanda .