arelidschianti

Skogspromenad, träning, klicker

Kategori: Allmänt

Idag var det skogstur som gällde. Lotus älskar att springa omkring och nosa, äta blåbär och bita i alla kantareller som man försöker plocka. Han skuttade omkring som en hare i mossan och plaskade i några leriga pölar. Så nu är han jätte gosig och trött.

Han är verkligen en knähund prinsen, han älskar att sitta i knät och bli klappad och kliad. Eller så lägger han sig på rygg i knät och vill bli kliad på magen. Myspys är det!

Lite nytt på träningsfronten med. Har köpt mig en klicker. Lotus fattade jätte fort att klick betyder bra och godis. Så nu har han lärt sig några nya trick. Innan kunde han "sitt" "ligg" "tack" och andra vanliga som är bra att kunna  Men nu har jag lärt honom "highfive" och "puss". Jätte kul att hålla på med sånt som är "onödigt" men roligt att visa att han kan. Han har lärt sig "tryck" också. Jag lägger ett lock på golvet, Lotus sitter och sen säger jag tryck och då ställer han sig på locket med ena tassen. Sen kan jag sträcka fram handen och säga tryck så trycker han med nosen på handen. Det är bra att han kan de, för då har han lätt att lämna ifrån sig sina leksaker om jag vill ha tillbaka saken. Men han bär inte med sig leksaken riktigt ända till min hand alla gånger, för han är lite ivrig efter att få godis eller beröm.

Vi håller på med endel kontakt övningar också. Leker och har jätte kul och när det är som roligast säger jag loss och han släpper, när han tar kontakt med mig börjar vi leka igen. Han har blivit jätte duktig på det. Han hoppar inte eller försöker ta leksaken då han vet att det inte är någon idé. Vi tränar på sittkvar också. Det kan han bra, så jag har börjat att lägga in störningar med. Som att kasta iväg en leksak, springa omkring eller sånt. Han sitter faktiskt kvar nästan alla gånger. Sen övar jag på att kalla in honom utan att han ska springa och ta leksaken först. Det går framåt, funkar i alla fall hälften av gångerna nu.

Det är jätte roligt att träna. För när jag tar med träningsryggsäcken och vi går ut är det som om han bara har fokus för mig och träningen. Tror att han tycker att det är jätte skoj att träna, tror att han ser det som jätte kul lek, vilket är bra.

Så det känns bra och det går verkligen framåt! Jag är supernöjd med min fina prins.

Nu blev inlägget lite långt kanske, hoppas att mina föklaringar inte var allt för komplicerade att läsa.

/Amanda .

(Ny)Valpkurs

Kategori: Allmänt

Idag var jag och Lotus på den nya valpkursen för första gången. Känns super! Är jätte glad att jag fick börja på den, då jag hoppat av den andra pga att jag kände att det inte var rätt för mig och prinsen. Så Tack Anki för att du pratade med Emelie under lägret och tack till henne som lät mig vara med fast kursen egentligen redan var full. 
 
Vi var på savannen mellan 10-12 vilket funkade bra. Skönt att komma igång på morgonen och ha en trött hund resten av dagen. Idag gjorde vi lite olika övningar som jag kände igen sen lägret förra helgen. Kontakt övningar, lek- kamp övningar och "följa med mig"- övningar. Gick jätte bra. Lotus skötte sig jätte bra och lyssnade duktigt. Det enda var att han var lite väl intresserad av de andra hundarna när vi hade samling. Men det är kanske inte så konstigt när man är en social Aussiekille som kommit till ett ställe med massa skojiga hundar som man gärna skulle vilja leka med. Men när träningen väl var igång var han super fokuserad på mig. Blev lite överraskad av det faktiskt.

Känner mig mer och mer peppad efter varje gång vi tränat. Blir bara roligare och roligare. Speciellt när Lotus fattar så fort. Känns mer och mer som om vi börjar bli ett Team jag och Lotus, jätte kul!

Så jag är super nöjd och längtar jätte mycket till nästa kurstillfälle!

/Amanda .

Aussielägret

Kategori: Allmänt

VILL TILLBAKA! Det var helt underbart att vara borta en långhelg bara jag och prinsen. Träffade massa trevliga människor, fina hundar och bra instruktörer.

Torsdagen började med en föreläsning av Jan Gyllensten. Verkligen värt att lyssna på! Han var jätte bra.

Fredag startade med kurs. Jag var med i valpgruppen. Lotus systrar var med alla fyra plus två andra söta aussie valpar. Vi hade jätte roligt och lärde oss massa nya roliga saker. Elin vår instruktör var duktig och hade ett väldigt bra sätta att lära ut och sunda värderingar när det gäller att lära hundar.

Lördagen fortsatte med kurs och sen med grillkväll med god mat. Det var väldigt god mat under hela lägret så man kunde äta tills man sprack.

Söndag och hemfärd. Det var jätte tråkigt att åka hem. Kunde ha stannat en vecka eller två till. Så nu ser jag framemot nästa års läger! 

Det vi hann prvoa på under lägerddagarna var en massa kul saker så som: Grunder i lydnad, aility, spår och specialsök. Plus endel roliga och bra kamp och kontakt övningar.

Tack alla för super trevliga och roliga dagar! 

/Amanda .