arelidschianti

Blogg-uppdatering

Kategori: Allmänt

Nästan två veckor har gått sen jag bloggade sist. Har inte haft ork eller lust att blogga på ett tag, men det har kanske ändrat sig nu?

Har varit på näst sista valpkurs-tillfället idag. Fick spåra, vilket Lotus uppskattade. Han älskar verkligen att använda nosen. Nästan lite för mycket då han inte gärna bryter spårandet. Sedan fortsatte vi med hälsningövningar. Hunden ska sitta vid sidan och sitta kvar fast någon hälsar eller går förbi med hund. Även en hel del koppel träning. Då man skulle gå runt med sin hund utan att den vill hälsa på alla andra utan ska kunna fokusera på matte eller husse. Sen gjorde vi lite inkallning med lös hund. Även detta med en "störande" hund på planen. Lotus var jätte duktig idag och fokuserade bra på mig. Ända tills slutet då vi skulle göra den sista hälsningövningen och han var ganska ofokuserad, men kanske inte så konstigt för bara några minuter senare deckade han totalt i bilen. Han var riktigt trött och orkade nog inte fokusera på träning mer. Så jag är jätte nöjd. Startar en allmänlydnadskurs i Januari som jag anmält mig till. Hoppas att jag kommer med. För jag trivs jätte bra på Vinnahundcenter. 

Annars är det inte så mycket nytt som hänt på de senaste två veckorna. Förutom att Lotus har börjat lyfta på benet när han kissar ibland och att han i vissa roliga situationer, vid lek med andra hundar tex inte lyssnar på matte alla gånger. Han har nog kommit in i någon trottsålder nu. Men det är bara att kämpa på och aldrig ge upp! Har ju löst de andra "problem" som uppståt så ska nog få ordning på det här med. Annars är han en toppen go och urmysigt underbar hund!

/Amanda.

Händelserik helg

Kategori: Allmänt

I fredags fyllde jag 20 så då var det kalas som gällde. Fullt hus med släkt och vänner. Fick massa bra pressenter, många hade med hund att göra. (Konstigt?!). Fick bland annat agility hinder. Ett hopphinder, en tunnel, slalom pinnar och ett hoppinder med ring.

I lördags var morfar på besök så det blev minikalas. På eftermiddagen satte jag upp alla hinder och lät Lotus springa genom tunneln och så fick han testa på dem andra hindren några gånger. Längtar verkligen tills han blir ett år så vi kan använda dem på allvar.

Söndagen var fulspäckad med aktiviteter. Först var det kurs på Vinna och sen bar det ut till Anki för kennelträff. Vi provade på viltspår och det var jätte kul! Vill verkligen göra det mer. Lotus var duktig i spåret, började jätte bra och följde det precis. Men efter hälften var det något han reagerade på. Det gjorde även hans syster Penny. Antagligen hade det gått något läskigt djur där. Kanske ett vildsvin eller ett Lodjur. Men när han väl kommit över den jobbiga biten spårate han rak och hittade klöven. Oj, vad stolt han var! Bar iväg med klöven och la sig i skogskanten och ingen annan hund fick kommma nära. Sen bjöd Anki på grillad korv vilket var jätte gott efter en dag med mycket aktivitet.

Lärde Lotus ett lite roligt trick i helgen, vet inte till vilken nytta, men han kan spola på toaletten nu i alla fall.

Har verkligen haft en superduper bra helg!

Spår

Kategori: Allmänt

Igår tänkte jag att jag skulle testa att lägga ett enkelt och kort spår till Lotus, mest för skoj skull. Satte fast honom vid ett träd tog ut ett riktmärke så jag skulle komma ihåg var jag börjat. Sen gick jag bara framåt några meter och la några godisar på marken, fortsatte en bit till och avslutade med några godisar där med. Sedan fortsatte jag promenade och övade på lite andra grejer. Tänkte att spåret skulle få ligga 15-20 minuter innan jag skulle släppa på honom. Men så träffade vi på en hundkompis i skogen så dom fick leka en stund. Så när lekstunden var över var det dags att gå hemåt igen. Spåret hade legat i minst 30 minuter, kanske lite till. Men när vi väl kom tillbaka och jag stannade vid mitt märke körde Lotus ner näsan i marken och nosade sig rakt på dom första godisarna, åt upp dom och fortsatte raka vägen fram till slutet och den godishögen jag lagt där.

Då klappade jag om honom och tog fram den bästa leksaken, men han ville inte leka. Han satte näsan i backen och fortsatte följa spåret där jag hade gått tillbaka första gången. Detta genom en slyig dunge med massa pinnar och stenar. Totalt fokuserade. Jätte kul!

Jag hade aldrig trott att jag skulle intressera mig för spår innan jag skaffade hund. Men jag fick verkligen upp ögonen för det när vi var på Rikslägret. Antagligen för att Lotus var så duktig och för att han uppenbarligen tycker att det är kul. Så det ska bli roligt att komma utt till Anki och prova på att spåra lite mer seriöst på söndag.

/ Amanda.