arelidschianti

Västkustvalpen

Kategori: Allmänt

Nu kommer lite uppdatering av Västkustvalpen. Bättre sent än aldrig. Det gick bättre än jag trott. När vi väl kom in i ringen var jag inte lika nervös. Lotus var inte så uppmärksam på mig som jag velat. Han nosade i backen och drog endel, men jag är nöjd i alla fall. Han kom etta i konkurrensen, var i och för sig bara han och hans bror Molle (Amadeus) men i alla fall. Synd bara att dommaren dömde svansarna och det supernoga. Så inga HP:n för Lotus eller Molle. Men dom fick bra kritik. Precis när jag skulle lämna ringen sa dommaren till mig att hon tyckte att Lotus hade väldigt fin färg och så. Kul. Hade en väldigt bra dag på Säve. Roligt att träffa många av syskonen och alla har växt och är jätte fina.

Lotus Bedömningsutlåtande:
"Väl könspräglad hanvalp. Något stora öron. Korrekt bett. Bra hals och rygg. Rör sig väl då han vill men med en allt för glad och högt ansatt svans. Något mjuk päls. Välvisad. Tillgänglig."

Lite bilder från i söndags:


Nu har valpkursen dragit igång med. Fast första gången var utan hund. Hon pratade om sig själv och om hur kursen ska gå till. Hon var jätte trevlig och hade bakat massa goda kakor. Ett plus. Haha. Så ska bli kul nästa måndag då det är dags för första tillfället med hundar. Antagligen följer pappa med så att han ser vad vi tränar på så att han vet vad vi har att jobba med. Eftersom han är med Lotus på dagarna nu, då jag jobbar ikapp mig lite.

/Amanda .

Nervös!

Kategori: Allmänt

Vet inte hur många gånger jag tjatat om Västkustvalpen nu? Men jag är verkligen nervös. Men det ska bli riktigt kul. Speciellt nu när jag fick se att fem (av 6 st i gruppen) Arelidsvalpar ska ställas ut. Blir kul att träffa Lotus syskon och se hur dem har växt och utvecklats tills nu.

Ikväll blir det bad och borstning, hade tänkt att göra det igår men det var nog tur att jag inte gjorde de med tanke på hur regnet öser ner ute. Då hade prinsen inte sett så fin ut efter en tur i skogen.

Jag hoppas att Lotus kommer sköta sig i ringen och inte hoppa och försöka ta kopplet eller nått. Han kan gå jätte fint för att sen tycka att nu är det väl dags att leka, och börja hoppa. Men antagligen är dom andra valparna likadana. Jag hoppas också att dommaren kommer tycka att han är fin, trots den böjda svansen.

Han är i alla fall den finaste i världen för mig!
                                

/Amanda .

Aussieklipp

Kategori: Allmänt